Baldersvägen 5 Villa om 170 kvm plus källare på bästa läge! Direkt närhet till badplatser och rekreationsområden och endast en kort cykeltur till stadskärnan.
Scrolla ner

Baldersvägen 5

8 975 000 kr

Antal rum:
6 rum, varav 4 sovrum
Boarea/biarea:
170/50 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Kalmarsundsparken
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
1906
Fast.beteckning:
Nejlikan 3

Kontakta mäklaren för visning.

Villa anno 1906 ett stenkast från Kalmarsund Har du, som många andra, alltid drömt om en villa ett stenkast från attraktiva Kalmarsundsparken? Med direkt närhet till Kalmars ståtliga kustband med badplatser och rekreationsområden bara en kort promenad hemifrån? Den drömmen kan nu bli verklighet!

Ett kvarter nordväst om Kalmarsundsparken- på Baldersvägen 5- saluförs nu denna ståtliga villa anno 1906. På en trädgårdstomt om drygt 1 000 kvm reser sig denna solgula villa omfamnad av vitt staket och samstämda fönsterfoder och knutar- precis som man önskar att det ska se ut.
Rymligt och välplanerat Bostadens 170 kvm är fördelade över två plan och inrymmer fyra sovrum. Entréplanets utformning är öppen och social med generöst kök, tilltagen matplats, vardagsrum och ett sovrum. Är du inte i behov av fyra permanenta sovrum är detta rum som skapt för att inhysa gästerna eller för att arbeta ostört hemifrån. Från matplatsen når du det inglasade uterummet med skjutpartier som öppnas upp till ett altandäck i otroligt söderläge. Här finns dessutom ett nedsänkt spabad för ytterligare komfort och kvalitet i vardagen! Det övre planet bjuder tre sovrum i bra storlek, stort badrum med tvättmöjligheter och en möblerbar hall/allrum. Dessutom finns en källare som nås från baksidan och som erbjuder otroliga förvaringsutrymmen.

Kalmars stadskärna nås med fördel genom en precis lagom lång, uppiggande promenad eller genom en cykeltur på mindre en 10 minuter. Ett otroligt läge för dig som vill njuta av Kalmar från sin bästa sida!

Vill du veta mer? Varmt välkommen att boka in dig på visning!

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Nejlikan 3
Adress
Baldersvägen 5
Postadress
392 47 Kalmar
Område
Kalmarsundsparken
Kommun
Kalmar
Bo & biarea
170 + 50 m² (Areauppgifter enligt säljare)
Antal rum
6 rum och kök, varav 4 sovrum
Tomtarea
1 014 m²
Pris
8 975 000 kr
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Välkommen in!

Genom entréverandan kliver vi in i den luftiga och ljusa hallen. På golvet ligger vacker, mörk stavparkett i holländskt mönster- en fin kontrast till de vitmålade väggarna och pärlsponten i taket. I hallen finns en inbyggd garderob för förvaring av ytterkläder och även gästernas, helkaklade WC.

Det eleganta golvet löper vidare in i vardagsrummet. Här finns gott om plats för den stora soffgruppen där alla får rum. Även med en voluminös soffa som en del av möblemanget finns fortfarande utrymme kvar. Varför inte göra som nuvarande ägare och förgylla rummet med en permanent plats för sällskapsspel? Genialt! Rummet badar i ljus tack vare fönster i tre väderstreck vilket får ökad effekt av takets och väggarnas vita kulör. Årets mörkare månader åtnjuts en sprakande brasa i den vägghängda kaminen- lika funktionell som stämningshöjande!

Vi tar oss vidare in till matplatsen som tack vare den öppna planlösningen ligger i direkt anslutning till köket. Matplatsen rymmer med enkelhet 10-12 bekvämt sittande gäster. Önskar du att sömlöst och elegant bjuda på en drink före eller efter middagen? Här har du alla förutsättningar! Mellan köket och matplatsen finns en smakfull hemmabar med vitrinskåp, hyllplan, vinglashållare och dessutom vinkyl.
När den tidigare väggen mellan kök och matplats togs ner tillkom en balk mellan rummen som nu tacksamt skapar en subtil avgränsning mellan utrymmena. Köket har ljus inredning med rostfria lådor och vitvaror. Hel kyl och hel frys, diskmaskin, spis med ugn och fläkt. Dessutom golvvärme och en inbjudande köksö för familj och gäster att samlas kring i väntan på middagen. På golvet ligger parkettgolv och väggarna är vitmålade.
Från matplatsen når vi det inglasade uterummet som ligger placerat mot baksidan i solbadande söderläge. Uterummet kan helt öppnas upp tack vare skjutdörrspartier på alla sidor.

Via matplatsen kommer vi tillbaka till hallen varifrån vi når ett av bostadens fyra sovrum. Har du inte ett permanent behov av fyra sovrum är detta rum ypperligt för att inkvartera gästerna eller som hemmakontor eller lekrum. På golvet ligger mjuk heltäckningsmatta.

Vi tar trappan en våning upp och välkomnas av en stor möblerbar hall/allrum med stora fönsterpartier i två väderstreck. Fötterna sätter vi på parkettgolv och väggarna är vitmålade. Här finns även utgång till balkongen som vilar över entréverandan.

I familjens privata oas på övre plan finns ytterligare tre sovrum- två något mindre och ett större föräldrarsovrum med mysig heltäckningsmatta och en hel, integrerad garberobsvägg. Intill det större sovrummet är det stora badrummet placerat. Helkaklat med vitt kakel och sober klinker samt härligt ljusinsläpp från takfönster. Snygg, svart WC-stol, handfat med kommod, duschkabin och dessutom tvättmaskin och torktumlare.

Källaren är en klassisk grovkällare som nås via trappa från baksidan och erbjuder massvis av förvaringsutrymme.


Byggnadstyp
1 ½ -planshus
Byggnadsår
1906 (Ombyggt 1969 och 1996)
Fasad
Träpanel
Stomme
Trä
Fönster
2-glas, enstaka isolerglas
Tak
Tegelpannor på läkt
Grund
Källare och torpargrund
Uppvärmning
Fjärrvärme och kompletterande braskamin. Golvvärme i kök (el)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Renovering
Nuvarande ägare sedan 1996.

1996: Nya våtrum samt renovering av kök inkl. väggöppning mot matplats.
ca 2009: Elektrisk golvvärme installerades i kök.
ca 2017: Inglasat uterum.
2022-2023: Utvändig målning av fasad och fönster.
2023: Ny fjärrvärmeväxlare.
Övriga byggnader/utrymmen
Garage.
Övrigt
Eldstaden på övre plan är tätad och går ej att använda.
Tomten
Lättskött trädgårdstomt med gräsmatta och stenlagd gång fram till entrén.
Uteplats
Inglasat uterum med öppningsbara skjutdörrspartier. Från uterummet nås ett altandäck med plats för grillen och lounge- eller matmöblemang. Dessutom ett nedsäkt spabad med insynsskyddande ribbplank. Hela baksidan är placerad i fantastiskt söderläge!
Balkong som nås ifrån allrummet på övre plan.
Bilplats
Garage med fjärrport och plats för biluppställning på uppfart.
TV/internet
Bredband: Fiber.
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Status
Utförd (2024-02-14)
Primärtenergital
153 kWh/m2/år
Energiklass
E

Driftkostnader

Uppvärmning
29 000 kr /år
Hushållsel
18 000 kr /år
Vatten/avlopp
10 000 kr /år
Renhållning
4 000 kr /år
Försäkring
8 000 kr /år
Summa
69 000 kr /år
(fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)

Ekonomi

Taxeringsvärde:
4 999 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår:
1969
Byggnadsvärde:
2 439 000 kr
Markvärde:
2 560 000 kr
Skatt/avgift:
9 525 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 28 st pantbrev om sammanlagt 3 050 000 kr.

Servitut/ Planbestämmelser

Planbestämmelser: Stadsplan (1947-01-31) Tomtindelning (1923-10-30)

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]