Idungatan 5 Välkommen hem till ett gemytligt villakvarter och barnfamiljsområde nära såväl stad som natur
Scrolla ner

Idungatan 5

1 495 000 kr

Antal rum:
5 rum, varav 4 sovrum
Boarea/biarea:
126 kvm
Kommun/Område:
Mörbylånga / Torslunda
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
1973
Fast.beteckning:
Torslunda 4:31

Kontakta mäklaren för visning.

Att hitta hem Att hitta hem handlar inte bara om att hitta en plats där man ska bo utan om att finna en plats där man vet att man kan komma att trivas för en lång tid framöver. Ett välbehag som handlar om att hitta såväl ett läge som tilltalar med närhet till allt man önskar, som ett trevligt grannskap och en välkomnande känsla av komma hem. Allt det där ryms, som jag ser det, i sjuttiotalsvillan på Idungatan 5.
Det bästa av två världar Torslunda, den lilla byn som knyts samman med angränsande Skogsby, belägen strax ovanför Färjestaden. En av Ölands äldsta socknar med anor från 1300-talet. Redan på den tiden insåg man det fördelaktiga läget ovan landborgskanten. En by som sedan dess utvecklats till att bli ett gemytligt villakvarter och barnfamiljsområde med närhet till förskola, skola årskurs 1-6, service och kommunikationer. Här bor man nära såväl natur och Ölands böljande landskap som stadens tempo och aktivitet. Ett läge som inte kräver någon kompromiss.

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information och visning!

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Torslunda 4:31
Adress
Idungatan 5
Postadress
38693 Färjestaden
Område
Torslunda
Kommun
Mörbylånga
Boarea
126 m² (Areauppgifter enligt taxeringsinformationen)
Antal rum
5 rum och kök, varav 4 sovrum
Tomtarea
1 076 m²
Pris
1 495 000 kr eller högstbjudande
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Interiört

Huset omfamnas av ett lågt staket med en trevlig och grönskande förträdgård. Brant takfall och en fönstersättning precis under takfoten. Klassiskt rödmålad liggande panel med vita knutar. En inbjudande och välkomnande känsla som omfamnar oss med ens.

Under sjuttiotalet byggdes massor av bostäder vilket gör sjuttiotalshuset till det vanligaste småhuset i Sverige. Kanske också det som vi förknippar allra mest med ordet ”familjevilla”. Funktionaliteten var i fokus och här tänkte man verkligen till när det kommer till planlösning och utformning. Lagom stora rum och en välplanerad yta med plats för hela familjen. Den tidens yteffektiva planering är också den som är allra mest efterfrågad än idag. Vilket är förståeligt med tanke på hur praktisk och väldisponerad även denna villa är med sina 5 rum och kök och yteffektiva 126 kvadratmeter.

Låt oss stiga in! Hallen är ljus och välkomnande med gott om plats för såväl avhängning av ytterkläder som annan praktisk förvaring. Till vänster finner vi ett av husets tre sovrum. Ljust och inbjudande med gott om förvaring samt garderober längs med ena väggen på båda sidor om innerdörren.

Hallen för oss vidare in till ett stort och inbjudande sällskapsrum. Varmt, trevligt och ombonat. Här stoltserar den vackra Cronspisen och som en varm kram är den en naturlig knytpunkt i huset. Sa jag också att ljusinsläppet här är fantastiskt?

Vi tar oss vidare in till det hemtrevliga köket. Fräscht och inbjudande med ljusa luckor och fullutrustat med allt man behöver såsom spis, ugn, diskmaskin och kyl/frys. Härifrån når vi även den trevliga uteplatsen som fullkomligt badar i eftermiddagssol. Intill köket finner vi husets tvättstuga samt en groventré ut till ett trevligt uterum. Altanen följer sedan runt huset i vinkel vilket gör att dagens såväl första som sista solstrålar vilar här. Trädgården är lättskött och så gott som insynsskyddad. Vi kan ana att många grillkvällar och underhållande kubbspel med vänner och familj kommer att äga rum här.

I anslutning till hallen finner vi ett badrum med duschkabin, klinkergolv och ljusa väggar.

En trappa upp till övre plan finner vi ett stort allrum med joddlarbalkong. Ett trivsamt och rymligt sällskapsrum. Häruppe har vi även två spegelvända sovrum, perfekta barnrum med inbyggda garderober.

Till huset hör såväl dubbla och generösa förrådsutrymmen som ett enbilsgarage med fjärrport. Utanför garaget finns även plats för två-tre bilar.

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
1973
Fasad
Liggande träpanel
Stomme
Trä
Fönster
Isolerglasfönster
Tak
Betonpannor/korrugerat plåttak
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Direktverkande el, värmepump luft/luft, eldstad
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Renovering
Enligt uppgift är ytterväggssyllarna ersatta på gavel mot öster och byggnadens långsida mot norr ca år 1990. Tryckimpregnerade syllar på dessa sidor avlägsnades och ersattes.

Ny varmvattenberedare installerades 2017.

Ny panel monterades på gavelspets mot öster 2021.
Altan mot baksida byggdes till 2021.
Luft-/luftvärmepumpar installerades 2021.

Uterum byggdes till mot byggnadens västra gavel.
Nya fönster har monterats i omgångar.
Invändiga ytskikt har renoverats löpande.
Övrigt
Nuvarande ägare sedan 2015

Fastighetsägaren har noterat ett läckage i vidbyggt garage/förråd. Upplysningsvis läcker det in genom taket vid nederbörd.
TV/internet
Bredband: Fiber finns indraget.
Besiktning
Bostaden är besiktigad.
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Status
Utförd (2024-02-21)
Primärtenergital
142 kWh/m2/år
Energiklass
E

Driftkostnader

Uppvärmning
36 000 kr /år
Vatten/avlopp
6 000 kr /år
Renhållning
3 720 kr /år
Försäkring
4 716 kr /år
Summa
50 436 kr /år
(fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)
I kostnaden för uppvärmning ingår även kostnaden för el. Beräknad årsförbrukning 12100 kWh.

Ekonomi

Taxeringsvärde:
1 445 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår:
1973
Byggnadsvärde:
1 105 000 kr
Markvärde:
340 000 kr
Skatt/avgift:
9 525 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 15 st pantbrev om sammanlagt 955 000 kr.

Servitut/ Planbestämmelser

Planbestämmelser: Ändring Av Detaljplan (2003-03-19) Byggnadsplan (1967-01-13)

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]