Kvarnlyckan 111A Ståtlig fastighet om hela 291 kvm i idylliska Vassmolösa.
Scrolla ner

Kvarnlyckan 111A

2 695 000 kr

Antal rum:
10 rum, varav 6 sovrum
Boarea/biarea:
291/120 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Vassmolösa
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
1952
Fast.beteckning:
Vallby 5:7

Kontakta mäklaren för visning.

Fastighet i utmärkt skick Välkommen till idylliska och vackra Vassmolösa, där drömmar kan bli sanna! På Kvarnlyckan 111A hittar vi en ståtlig fastighet på hela 291 kvm, fördelat på två fint renoverade lägenheter och en studio. Fastigheten är i utmärkt skick och har nyligen genomgått större renoveringar. Här kan du skapa ditt drömhem, oavsett om du vill bo generationsboende, hyra ut en av lägenheterna eller driva eget företag från hemmet.

Den stora trädgården är en plats där dina trädgårdsdrömmar kan få fritt spelrum. Plantera, odla eller bara koppla av – valet är ditt. Fastigheten erbjuder en harmonisk kombination av modern komfort och lantlig charm.

Den största lägenheten, på 140 kvm, sträcker sig över två plan. Här finner du ett kök och sällskapsrum i en öppen planlösning, med en mysig eldstad som pryder mitten av rummet. Fyra sovrum och ett badrum, renoverat 2022, där det finns tvättmaskin och torktumlare gör detta till ett perfekt familjehem. På övre plan finns också en extra toalett.
Två fina lägenheter med öppna planlösningar Den andra lägenheten, på 109 kvm, har också en öppen och trivsam planlösning mellan kök och sällskapsrum. En vacker trappa leder upp till våning två där du finner två sovrum, det största med en fantastisk utsikt över ängarna, samt ett badrum med kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Båda lägenheterna har egna uteplatser, vilket tillsammans med tillgången till den lummiga trädgården ger en behaglig huskänsla. För den som vill driva verksamhet eller behöver extra plats för familjens intressen finns en studio/lokal på 42 kvm som kan anpassas efter behov. Dessutom finns ett garage med tillhörande förråd, vilket ger extra bekvämlighet.

År 2023 genererade fastigheten inkomster på 211 200 kr, vilket gör detta till en attraktiv möjlighet både som bostad och investering.

I Vassmolösa får du njuta av den lantliga känslan och lugnet, samtidigt som du har bara 2 mil in till Kalmar. Här får du det bästa av två världar – det naturnära livet och närheten till stadens bekvämligheter.

Välkommen att upptäcka ditt nya hem på Kvarnlyckan 111A!
Vi ses på visningen!

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Vallby 5:7
Adress
Kvarnlyckan 111A
Postadress
38894 Vassmolösa
Område
Vassmolösa
Kommun
Kalmar
Bo & biarea
291 + 120 m² (Areauppgifter enligt säljaren)
Kommentar areakälla
Bostaden är uppmätt av besiktningsmannen.
Antal rum
10 rum och kök, varav 6 sovrum
Tomtarea
1 404 m²
Pris
2 695 000 kr eller högstbjudande
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Lägenheten om 140 kvm

Den största lägenheten, på 140 kvm, sträcker sig över två plan och erbjuder ett fint boende för hela familjen. På nedre plan möts du av ett kök och sällskapsrum i en öppen planlösning, där en mysig eldstad pryder mitten av rummet och skapar en varm och inbjudande atmosfär. Här finns gott om plats för ett stort matbord, en rymlig soffa, tv och ytterligare möbler, allt för att skapa en perfekt umgängesyta. De stora fönstren som vetter åt två väderstreck släpper in rikligt med naturligt ljus, vilket ger en härlig känsla av rymd och öppenhet.

Från köket kan du via en altandörr enkelt ta dig till husets baksida, där du kan anlägga en mysig uteplats för att njuta av sommarkvällarna. På nedre plan finns även ett sovrum i bra storlek samt ett stilfullt badrum, renoverat 2022, utrustat med både tvättmaskin och torktumlare, dusch, handfat med kommod, spegelskåp, för din bekvämlighet.

På övre plan finner du tre rymliga sovrum, perfekta för att anpassas efter familjens behov. Här finns också en extra toalett, vilket underlättar morgonrutinerna och skapar en smidig vardag.

Denna lägenhet kombinerar modern komfort med en hemtrevlig atmosfär och erbjuder en perfekt balans mellan sociala ytor och privata utrymmen.

Lägenheten om 109 kvm

Den andra lägenheten, på 109 kvm, erbjuder även den en öppen och trivsam planlösning mellan kök och sällskapsrum. Rummet går i vinkel, vilket skapar en naturlig och inbjudande plats för både matbord och soffgrupp. Här kan du njuta av middagar med familj och vänner i en social och hemtrevlig miljö.

En vacker trappa leder dig upp till våning två, där två rymliga sovrum väntar. Det största sovrummet bjuder på en fantastisk utsikt över de omgivande ängarna – en vy som ger en rofylld start på dagen. På detta våningsplan finns även ett stilfullt badrum, utrustat med tvättmaskin och torktumlare, dusch, handfat med kommod, spegelskåp och toalett.

Studion

Studion, med en yta på 42 kvm, erbjuder en flexibel och inspirerande miljö som kan anpassas efter dina unika behov. Denna yta är perfekt för den som vill driva en verksamhet hemifrån, skapa en kreativ ateljé eller ge plats åt familjens olika intressen. Här finns möjligheten att forma ytan precis som du vill ha den, vare sig det handlar om ett hemmakontor, en hobbyverkstad eller ett extra vardagsrum för avkoppling och umgänge. Dessutom är allt förberett för att skapa ett badrum, vilket ytterligare ökar möjligheterna och bekvämligheten.

Med sin generösa storlek och mångsidighet kan studion bli hjärtat i ditt hem, en plats där dina drömmar och idéer kan få fritt spelrum. Dessutom ger den extra utrymme och bekvämlighet som kan vara svår att hitta någon annanstans.

Byggnadstyp
2-plans flerbostadshus
Byggnadsår
1952
Fasad
Puts
Stomme
Trä/Lättbetong
Fönster
Isolerglas
Tak
Betongpannor
Grund
Källare/Betongplatta
Uppvärmning
Pellets, vattenburet system
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten. Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft
Renovering
2024 Nytt golv i kök
2023 Kommunalt vatten och avlopp
2022 Våtrum i större lägenheten
2016 Vinden tilläggsisolerades
2016 Mekanisk från och till och frånluftsventilation installerades
2015 Värmekälla installerades
2014 Kök i den mindre lägenheten
2008 Nytt fuktskydd runt källaren
2008 Våtrum mindre lägenheten
2008 Köksrenovering i den större lägenheten
2008 Fasaden tilläggsisolerades med cellplast och ny puts
TV/internet
Bredband: Fiber är indraget..
Besiktning
Bostaden är besiktigad.
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Status
Utförd (2014-10-15)
Primärenergital
109 kWh/m2/år
Energiklass
D

Driftkostnader

Uppvärmning
22 850 kr /år
Hushållsel
21 068 kr /år
Vatten/avlopp
6 700 kr /år
Sotning
679 kr /år
Renhållning
4 192 kr /år
Försäkring
10 263 kr /år
Summa
65 752 kr /år
(fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)

Ekonomi

Taxeringsvärde:
2 354 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår:
1952
Byggnadsvärde:
2 143 000 kr
Markvärde:
211 000 kr
Skatt/avgift:
9 525 kr
Typkod:
223, Småhusenhet, bostadsbyggnad med lokaler

Pantbrev

Det finns 8 st pantbrev om sammanlagt 2 037 000 kr.

Servitut/ Planbestämmelser

Rättigheter förmån: Förmån: Officialservitut Vattenledning, 0880K-98/41.2

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Kalmar Arby GA:3

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]