Solvändan 101 Extraordinarie enplansvilla nära havet som kombinerar lyx med bekvämligheter.
Scrolla ner

Solvändan 101

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
6 rum, varav 4 sovrum
Boarea/biarea:
188/52 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Sandvik
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
2019
Fast.beteckning:
Hagby 43:5

Kontakta mäklaren för visning.

Bostad med modern lyx och genomtänkt planlösning Välkomna till denna extraordinära enplansvilla från 2019 – en bostad som förenar modern lyx med högsta bekvämlighet och effektivitet! Med en imponerande boyta på 188 kvm och en genomtänkt planlösning, inklusive ett integrerat dubbelgarage för smidig parkering, är detta hem designat för att underlätta din vardag och skapa en harmonisk miljö.

Bostaden är utrustad med vattenburen golvvärme, bergvärme med frikyla, FTX-system för optimal ventilation och värmeåtervinning, samt solceller som säkerställer låga driftskostnader och en imponerande B-klass i energideklarationen. Huset utstrålar stil och kvalitet med genomgående förstklassiga materialval.

Det sociala hjärtat i huset utgörs av kök, matsal och vardagsrum i en öppen planlösning med takhöjd till nock, vilket skapar en rymlig och ljus atmosfär. En eldstad i detta utrymme sprider värme och skapar en mysig stämning. Totalt finns fyra rymliga sovrum, där master bedroom erbjuder en egen walk-in closet och ett privat badrum med både dusch och badkar – en verklig lyxretreat.

De övriga sovrummen är belägna i en separat del av huset tillsammans med ett allrum, perfekt som barnens tv-rum, och ett helkaklat duschrum. Dessutom finns ett vinterbonat uterum som bjuder in till avkoppling året runt, en stor tvättstuga med goda förvaringsmöjligheter och direkt tillgång till det rymliga dubbelgaraget med elbilsladdare.
Underbar utemiljö Utemiljön är en dröm för både avkoppling och sociala tillställningar. Föreställ dig sommarkvällarna på det stora altandäcket, ett dopp i den lyxiga poolen, matlagning i det möjliga uteköket eller njutning under pergolans skugga. Ett bevattningssystem håller gräsmattan grön och fräsch.

Detta hem erbjuder en unik kombination av modern teknik, inklusive pleydsystem, stilfull design och optimal komfort.

Med sitt fantastiska läge, bara en kort promenad till både bad och natur samt endast 25 minuters bilfärd till Kalmar centrum, erbjuder detta hem en perfekt balans mellan naturnära lugn och stadens bekvämligheter.

Varmt välkomna på visning!

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Hagby 43:5
Adress
Solvändan 101
Postadress
38896 Hagby
Område
Sandvik
Kommun
Kalmar
Bo & biarea
188 + 52 m² (Areauppgifter enligt taxeringsinformationen)
Antal rum
6 rum och kök, varav 4 sovrum
Tomtarea
1 275 m²
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Entré

Du välkomnas av en ljus och centralt placerad entréhall med stilrent stengolv, golvvärme och tacksam klädförvaring. Du möts verkligen av en inbjudande atmosfär som genast ger en känsla av hemtrevnad och komfort.

Första sovrummet

Direkt till höger från entréhallen finner ni det första sovrummet, utrustat med ett vackert ekparkettgolv och en rymlig klädkammare. Detta rum används idag som ett kontor, men det är lika väl lämpat som ett barnrum eller gästrum.

Helkaklat badrum

Bredvid sovrummet finner vi ett ljust och härligt duschrum med helkaklade väggar och stilfulla materialval. Rummet är utrustat med en duschhörna, toalett, handfat med kommod och ett spegelskåp som kombinerar praktisk funktion med elegant design.

Sällskapsrum och kök

Husets sociala yta ger en imponerande känsla av rymd tack vare det öppna taket till nock. Denna yta är perfekt planerad med en mysig TV-hörna, en stilfull eldstad och en matplats i direkt anslutning till köket, vilket skapar en inbjudande och sammansvetsad atmosfär för umgänge och avkoppling. Stort skjutpartie kan öppnar upp mot altanen så när vädret tillåter flyter inne och ute samman på ett naturligt vis.

Det eleganta och genomtänkta köket är utrustat med en högkvalitativ maskinpark, inklusive dubbla inbyggnadsugnar, inbyggnadsmikro, spishäll, rostfri fläktkåpa samt en rymlig kyl och frys. En särskilt smart detalj är det inbyggda walk-in-skafferiet som ger både gott om plats och utmärkt överblick vid matlagning och bakning. Detta kök kombinerar funktionalitet och stil på bästa sätt och blir hjärtat i hemmet.

Underbart uterum

I anslutning till sällskapsrummet och köket finns ett helt underbart uterum. Detta utrymme bjuder på ett otroligt ljus och ett vackert kalkstensgolv som förhöjer den eleganta atmosfären. Med direkt utgång till poolområdet är detta uterum perfekt för att njuta av både inomhus- och utomhusmiljö. Här kan du tillbringa många timmar, året runt.

Master bedroom, walk-in-closet

Du får ett lyxigt master bedroom som erbjuder en harmonisk kombination av stil och komfort. Här möts du av noggrant utvalda färger som skapar en lugn och inbjudande atmosfär. Sovrummet har en generös walk-in-closet med gott om förvaringsutrymme och elegant inredning.

I direkt anslutning till master bedroom finner du ett exklusivt badrum. Här är varje detalj omsorgsfullt planerad med fina materialval som harmoniserar med resten av huset. Badrummet är utrustat med klinkergolv och kaklade väggar, ett inbjudande badkar, en rymlig duschhörna, toalett och ett stilrent handfat med kommod. Förvaringsskåp erbjuder praktiska lösningar för alla dina behov.

Två sovrum och allrum

I den andra delen av bostaden hittar vi två rymliga sovrum.

Här finner du även en smart barn/gäst-avdelning som inkluderar ett allrum, perfekt för familjens behov. Detta allrum är den ideala platsen för att skapa ett extra TV-rum eller en lekplats för barnen, vilket ger hela familjen möjlighet att umgås och koppla av i en trivsam miljö. Denna del av hemmet är designad för att vara både funktionell och inbjudande, och erbjuder en perfekt balans mellan privatliv och gemenskap.

Tvättstuga och dubbelgarage

Den rymliga tvättstugan är utrustad med allt du behöver för en smidig vardag. Här finner du både tvättmaskin, torktumlare och torkskåp samt en praktisk tvättbänk med tvättho. Ett separat, rymligt förrådsrum erbjuder gott om förvaringsutrymme.

Tvättstugan har en direkt ingång till det generösa dubbelgaraget, vilket ger en smidig övergång från bilen till hemmet. Dubbelgaraget har gott om plats för två bilar och extra förvaring. Här har nuvarande ägare installerat en elbilsladdare som tillsammans med solcellerna gör detta hem både ekonomiskt och miljövänligt. Att kunna parkera bilen i garaget och sedan gå direkt in i huset är en lyx som underlättar vardagen och ger en bekväm livsstil.

Byggnadstyp
1-plansvilla
Byggnadsår
2019
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
Isolerglas
Tak
Betongpannor
Grund
Betongplatta på mark
Uppvärmning
Bergvärme, eldstad, solceller
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk ventilation
Övriga byggnader/utrymmen
Lekstuga och separat förrådsbyggnad på baksidan.
Övrigt
Högtalarsystemet sitter i hela huset, de inbyggda högtalarna kommer sitta kvar men endast en förstärkare lämnas till kök/vardagsrum. Önskar man spela musik i fler rum får man köpa till fler förstärkare. Nuvarande ägare har idag 3 st totalt.
Poolen är klor och doseras med så kallade veckopuckar. Bergvärmen värmer både hus och pool.
Tomten
Bevattningssystem i trädgården kopplat till eget vatten via bergvärmehålet. Framdraget för att kunna sätta ytterligare markbelysning på framsidan.
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Status
Utförd (2023-02-28)
Prestanda
30 kWh/m2/år
Primärenergital
49 kWh/m2/år
Energiklass
B

Driftkostnader

Hushållsel
11 000 kr /år
Vatten/avlopp
4 179 kr /år
Sotning
328 kr /år
Väg/samfällighetsavgift
1 500 kr /år
Renhållning
2 405 kr /år
Summa
19 412 kr /år

Ekonomi

Taxeringsvärde:
3 411 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår:
2019
Byggnadsvärde:
2 971 000 kr
Markvärde:
440 000 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 3 st pantbrev om sammanlagt 3 400 000 kr.

Servitut/ Planbestämmelser

Inskrivna servitut och övriga gravationer: Avtalsservitut D-2016-00418520:1

Planbestämmelser: Detaljplan (2013-01-28)
Rättigheter last: Last: Avtalsservitut Kraftledning, D201600418520:1.1

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Kalmar Hagby GA:17 ändamål: Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Gemensamhetsanläggning: Kalmar Hagby GA:18 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Kalmar Hagby GA:2 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Kalmar Hagby GA:22, Gemensamhetsanläggning: Kalmar Hagby GA:23 ändamål: Vägar, Samfällighet: Kalmar Hagby S:19

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]