Frejagatan 3A Högst upp i huset i fint skick!
Scrolla ner

Frejagatan 3A

3 595 000 kr

Antal rum:
4 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
108 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Bremerlyckan
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 4 av 4. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
5 928 kr/mån

2 dagar kvar till visning.

24 April
Anmäl dig till visningen via hemsidan eller kontorstid på 0480-420200.
Välkommen hem Alltid lika trevligt att få presentera ett boende utöver det vanliga! I ett utav Kalmars mest eftertraktade bostadskvarter hittar du ett välplanerat och tilltalande hem som präglas av sekelskiftets oslagbara charm. En tidigare trerummare som idag likväl skulle kunna benämnas som en fyrarummare. Fönster i två väderstreck skänker bostaden underbart ljus och påtaglig rymd. Snövita snickerier, charmiga vinklar, imponerande takhöjd och en spännande planlösning. Lägg därtill ett mycket gott skick.

På Frejagatan 3A bor du allra högst upp, helt ensam, som herren på täppan! I föreningen har närliggande granne byggt till en balkong, något som godkänts av såväl byggnadsnämnden som föreningen. Nuvarande ägare har förberett med ritningar och underlag. Finns möjligheten även här? isf kommer balkongen ligga mot föreningens innergård.

Genomgående ljusa väggar, tilltagna ytor och goda förvaringsmöjligheter - vart du än vänder dig! Tidigare ägare har låtit hemmet komma till sin fulla rätt. Bland annat har ytterligare ett rum skapats. Perfekt för familjens minsting eller arbetsmyra. Ja, du avgör. Kök och badrum har renoverats under 2014/2015. Köket fick sig ett lyft under 2022/2023 med bland annat nya luckor, bänkskivor och vitvaror.
Området och föreningen Föreningen är stabil, välmående och lågt belånad. Bo bra till låg boendekostnad. Föreningens övernattningslägenhet är högt uppskattad och perfekt när du har övernattande gäster på besök. Du bor med direkt närhet till centrum, stadsparken, Kalmar slott och havet. I kvarteret finns en välsorterad matbutik.

Ett imponerande ljusflöde, smart planlösning och belägen i vacker fastighet anno 1910 som andas så mycket historia, stil och viss mystik gör detta hem till en ren dröm!

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Frejagatan 3A
Postadress
392 33 Kalmar
Område
Bremerlyckan
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
107
Boarea
108 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
4 rum och kök, varav 2–3 sovrum
Månadsavgift
5 928 kr/mån. I avgiften ingår värme,vatten, kabel-tv och fiberbredband
Pris
3 595 000 kr
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Med ett ljust och fritt läge allra högst upp i huset, ligger den här ytterst välplanerade våningen. Ja, du läste rätt, våningen. Bor du helt ensam på ditt plan, i en pampig bostad om 108 kvadratmeter, på högre höjder, i ett fantastiskt sekelskifteshus - Ja, då infrias våningskänslan!

Känner du dig redo? Då tar vi klivet in! Det blir ett varmt mottagande med en rymlig och ljus hall. Titta upp - fantastisk takhöjd. Det som fångar vår uppmärksamhet är det spegelinklädda takfönstret - unikt och vackert! I direkt anslutning till entrén finns avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor. Till höger finner vi bostadens tidigare klädkammare. Ett rejält utrymme som nuvarande ägare valt att ta tillvara på. Rummet har fått göra plats för en platsbyggd säng och skrivbord. Hemmets tonårig skryter mer än gärna om sitt kryp-in. Förvaring, kontor, gäst- eller tonårsrum - du avgör! Lite längre ner i hallen återfinns tre garderober. Fötterna har fått bekanta sig med gediget parkettgolv.

Från hallen tar vi oss raka vägen in till köket som är öppet disponerat mot vardagsrummet. Wow, vilket rum! Här samsas många kvadratmeter om uppmärksamheten! Den härliga takhöjden tillsammans med de två takkuporna skänker rummet ljus och trevnad. I vardagsrumsdelen får du plats med soffa, tillhörande elektronik och hyllor. Mellan vardagsrum och kök, i hjärtat av bostaden, har du en perfekt plats för ett större matmöblemang.

Det stilrena och välutrustade köket fräschats så sent som 2022/2023. Nya luckor, nya bänkskivor och nya vitvaror. Det vackra plankgolvet gör sig fint med köksinredningen. Vita, profilerade skåpsluckor, bänkskivor i sten och vackra detaljer. Med sina kvalitéer och egenskaper är detta ett kök för den kräsne, skicklige och nyfikne kocken. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, induktionshäll, ugn, fläkt samt inbyggd kyl och frys. Rummet bjuder på charm i överflöd. På tal om charm. Bakom de två dörrarna hittar du oanade förvaringsutrymmen. Det ena gör sig utmärkt som skafferi.

Bostaden erbjuder två, tre eller fyra sovrum. Beror helt och hållet på hur du räknar och tolkar. Från start var det två regelrätta sovrum. Det något mindre rummet bjuder på ljusa ytskikt, parkettgolv och en klädkammare. Minns du att jag nämnde grannen som byggt balkong? Eventuellt kan möjligheten för en balkong finnas just här. Det andra sovrummet är spatiöst - precis som man förvänta sig ett master bedroom. Nyss nämnda rum berikas med fint plankgolv, fräscha ytskikt och goda förvaringsmöjligheter. The master bedroom har numera gjort plats för ett tredje rum. Ett rum vars möjligheter är många. Barnrum, kontor eller en walk-in-closet? Du avgör! Det fjärde "rummet" beskrevs i början av rundturen.

Badrummet totalrenoverades 2014/2015. Du möts av smakfulla material- och färgval. Helkaklade väggar, gott om yta och fint ljusinsläpp från öppningsbart fönster. Här finns dusch med platsbesparande vikväggar, tvättställ med undersittande kommod, spegel, toalett, handdukstork och goda förvaringsmöjligheter. Dimbara spotlights i taket. Intill badrummet, i slutet på hallen, bakom skåpsluckor finns en utrustad tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare.

Byggnadsår
1910
Våningsplan
4 av 4. Hiss finns ej.
Renovering
2022/2023
Nya luckor, nya bänkskivor och nya vitvaror i köket.
Tvättmaskin och torktumlare installerat i hallen.

2019
Nymålat i hall, vardagsrum samt det lilla rummet i anslutning till hallen.
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer två rymliga förråd. Båda ligger på samma våningsplan som bostaden. I föreningen finns tvättstuga och övernattningslägenhet.
Uteplats
Mysig, gemensam innergård med utemöblemang och planteringar.
Bilplats
Möjlighet till boendeparkering utmed kringliggande gator.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-12-15)
Primärtenergital
147 kWh/m2/år
Energiklass
E
Namn
Brf Furan 4
Om föreningen
Föreningen bildades 2009. Huset byggdes 1910
Byggnadsår
1910
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769619-4187
Föreningens ekonomi
Solid ekonomi i föreningen. Föreningen har en egen hemsida som du finner på www.furan4.se
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
38 st
TV/bredband
Tv via Bredbandsbolaget, grundutbud ingår i det obligatoriska tillägget. Bredband via Bredbandsbolaget ingår i det obligatoriska tillägget.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja

Ekonomi

Pris:
3 595 000 kr
Månadsavgift:
5 928 kr/mån. I avgiften ingår värme,vatten, kabel-tv och fiberbredband
Andel i föreningen:
3.4252%
Andel av årsavgift:
3.18082%
Indirekt nettoskuldsättning
88 455 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
300 kr/mån
Summa
300 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]