Bårby 138

7 975 000 kr

Antal rum:
6 rum, varav 3 sovrum
Boarea/biarea:
175/100 kvm
Kommun/Område:
Mörbylånga / Bårby
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
2016
Fast.beteckning:
Södra Bårby 3:9

Kontakta mäklaren för visning.

En kärlekshistoria till design och natur Denna exceptionella bostad på sydvästra Öland utgör en arkitektonisk juvel som smyckar landborgskanten och bjuder på en förtrollande utsikt över Kalmarsund. Inget mindre än en kärlekshistoria till design och natur. En plats där husromantik möter arkitektonisk briljans på ett säreget sätt. Bostaden är mer än bara en byggnad; den är en manifestation av passion för både skönhet och funktion.

Uppfört med en omsorgsfull hand har detta hus, färdigställt år 2016, en tidlös elegans. Det vackra, påkostade köket, skapat av exklusiva Woodrich, är en plats där kulinarisk kreativitet kan blomstra. Interiört omges du av putsade innerväggar i betong som skapar en unik industriell och samtidigt ombonad atmosfär. Golven, av polerad betong utrustade med golvvärme, är som en blank canvas som lägger grunden för det samlade uttrycket. Höjdpunkten är trots allt den magiska utsikten över Kalmarsund och dess oförglömliga solnedgångar som åtnjuts ifrån nästintill alla rum. Varje kväll blir en del av er egen romantiska saga när havet och himlen möts i en symfoni av färger när solen går ner bakom fastlandet.
Förtrollande utsikt över Kalmarsund För den som delar sin kärlek till arkitektur med en passion för hästar finns här möjligheten att förena dessa. I detta komplex med sitt inkluderade stall och sin hästhage, vilken sträcker sig i riktning mot Kalmarsund, blir hästarna en del av den romantiska och arkitektoniska berättelsen.

Denna bostad i Öländska Bårby är för dig som söker ett hem där skönhet, design och natur förenas på ett unikt sätt. Ta chansen att bo i detta extraordinära hus med enastående utsikt över Kalmarsund och låt skapa dina egna minnen på denna vackra ö.

Varmt välkommen att boka in dig på visning!

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Södra Bårby 3:9
Adress
Bårby 138
Postadress
386 60 Mörbylånga
Område
Bårby
Kommun
Mörbylånga
Bo & biarea
175 + 100 m² (Areauppgifter enligt säljare)
Antal rum
6 rum och kök, varav 3 sovrum
Tomtarea
12 700 m²
Pris
7 975 000 kr
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Välkommen in! Vi startar i det bedårande vardagsrummet och köket, som smälter samman i en harmonisk öppen planlösning. Det här är rummet där design och natur möts i en förtrollande symfoni av skönhet och funktionalitet. När du kliver in i detta utrymme, möts du genast av en hisnande utsikt över Kalmarsund och hästhagarna som sträcker sig i riktning mot sundet. Väggen mot Kalmarsund är som en tavla, helt utförd i glas, och ger dig en panoramavy över landskapet utanför. Taket sträcker upp i nock vilket skapar en känsla av rymd och ljus som fyller rummet med en nästan andlig atmosfär. Köket, en skapelse från Woodrich, erbjuder både skönhet och funktionalitet. En stilren köksö blir en central plats där matlagning och samvaro blir till konst. Eldstaden adderar en varm och inbjudande atmosfär och skapar en plats där du kan njuta av värme och ljus under de kyliga kvällarna. Härifrån kan du stiga ut på altanen som vetter mot Kalmarsund och dess spektakulära solnedgångar. Du omfamnas av naturens skönhet medan solen sakta sjunker ner i horisonten, målande himlen i ett färgspel av rött och orange. Detta är den perfekta platsen att koppla av och förlora dig själv i den förtrollande atmosfären.
Det öppna vardagsrummet och köket är hjärtat av detta hem, där arkitektur och romantik möts i en perfekt balans. Det är en plats att leva, älska och njuta av livets mest magiska ögonblick.

Låt mig fortsätta beskrivningen med det stora sovrummet, badrummet och den fantastiska vinterträdgården.
Det rymliga sovrummet är en oas av lugn med utgång till den öländska naturen. Här kan du vakna upp varje morgon och öppna dörrarna till en helt ny dag omfamnad av det naturliga landskapet utanför. Den harmoniska atmosfären i sovrummet skapar en fristad av ro där du kan somna varje natt och vakna varje morgon med naturen som din närmaste granne. Badrummet är en konstnärlig upplevelse i sig. Väggar och golv i betong ger en industriell elegans. Varje detalj är noga övervägd och skapar en unik och stilren miljö. Här har även tvättmöjligheterna integrerats för ett enkelt leverne. Från sovrummet och badrummet tar vi oss vidare till den fantastiska vinterträdgården som fungerar som en bro mellan bostadens olika delar. Här sammankopplas huset med stallet, hemmaverkstaden, garaget, vindskontoret och den potentiella gästlägenheten på loftet. I vinterträdgården är du omgiven av glasväggar och placerad mittemellan naturen och havet. Eldstaden skapar en varm och inbjudande atmosfär året om. Denna vinterträdgård är mer än bara ett utrymme; den är en upplevelse som förenar ditt hem med naturen och skapar en unik harmoni mellan det inre och det yttre. Det är en plats där du kan låta ditt sinne finna frid.

På det övre planet, över bostadsdelarna, finner vi en öppen och lekfull yta som utgör barnens eldorado. Här har fyra mysiga sovalkover skapats, var och en med sin egen charm och personlighet. Härifrån är det öppet ner till vardagsrummet och den fönstertäckta gaveln, som stäcker sig upp till nock, bjuder på en vidsträckt, förförisk utsikt över Kalmarsund. För att komplettera detta fantastiska utrymme finns två generösa sovrum som erbjuder en privat och fridfull tillflyktsort. Dessa sovrum är utformade med omsorg och uppmärksamhet på detaljer och erbjuder en komfortabel och avkopplande atmosfär. Ett helkaklat badrum med dusch på detta plan är en praktisk och elegant detalj som underlättar familjens dagliga rutiner. Övre planet är en plats där familjen kan växa och leva tillsammans, där barnen kan drömma och skapa sina egna sagor och där varje medlem kan njuta av sin egen privata sfär. En fortsättning och förlängning av den magi som omger hela denna enastående bostad.

Den tidigare nämnda vinterträdgården leder oss in till de delar som verkligen gör bostaden unik och spännande. Vi öppnar dörren mot de utrymmen där intressena får fritt spelrum. Först når vi garagedelen om dryga 40 kvm, kliniskt som ett bostadsutrymme och med golvvärme i betongen. Kanske har du ett Intresse för bilar, mek och fix eller som nuvarande ägare – hästar?
Från garaget tar vi oss vidare in till nästa del som disponerar två (exklusiva) hästboxar och med en dränerad bottenplatta som anpassats för att duscha och sköta hästarna. Är det bilar eller annat som gäller går det enkelt att montera ner boxarna och på så sätt få en generös yta för dina intressen. Stora portar från två håll. Över denna fantastiska del finns en stor (fullisolerad) förrådsyta som kan användas till lager eller varför inte göras om till en rymlig gästlägenhet? Varför inte byta ut de dubbla portar (som nås även från utsidan via en rännebro) mot ett panormafönster? På detta plan finns även ett stort vindskontor med samma magiska utsikt som i bostadsdelen.

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
2016
Fasad
Puts
Stomme
Betong
Fönster
Isolerglasfönster, självputsande på övre plan
Tak
Bandtäckt plåt (Rheinzink)
Grund
Betongplatta
Uppvärmning
Värmepump, golvvärme på entréplan
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Enskilt avlopp med infiltration
Ventilation
Mekanisk (FTX)
Tomten
En stor del av tomten är inhägnad hästhage
TV/internet
Bredband: Fiber.
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Status
Utförd (2023-10-19)
Primärenergital
68 kWh/m2/år
Energiklass
C

Driftkostnader

Hushållsel
8 500 kr /år
Vatten/avlopp
1 800 kr /år
Renhållning
2 500 kr /år
Försäkring
5 500 kr /år
Summa
18 300 kr /år
I kostnaden för el ingår även uppvärmningskostnaden. Notera att bostaden inte nyttjats som permanentbostad.

Ekonomi

Taxeringsvärde:
3 076 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår:
2016
Byggnadsvärde:
2 478 000 kr
Markvärde:
598 000 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 1 st pantbrev om sammanlagt 3 000 000 kr.

Servitut/ Planbestämmelser

Planbestämmelser: Landskapsbildsskydd (1966-08-10)

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning
Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]