Tollegatan 40 Välkomna till en plats omfamnad av naturen, full av liv.
En egen fristad.
Scrolla ner

Tollegatan 40

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
196 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Ljungbyholm
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
1924
Fast.beteckning:
Ljungby 24:1

Kontakta mäklaren för visning.

En egen fristad Beläget på en höjd omgiven av höga tallar och tät granskog med milsvid utsikt ut över böljande åkrar ligger detta paradis. En egen fristad med 196 kvm boyta, gästhus och 4000 kvm tomt omfamnad av alla väderstreck utan att ha någon granne inpå husknuten. En hundra år gammal stuga som under nuvarande ägo byggts om- och till för att uppfylla moderna behov och önskemål. Här bjuds såväl riktigt låga driftkostnader som fina uthyrningsmöjligheter om man så önskar. Även nära till allt vad Ljungbyholm, Binga och Bottorps hamn har att erbjuda såsom skola, matbutik, golfbana och med havet inom behagligt räckhåll.
Natur och liv i synergi Här samsas såväl levande varelser som växtlighet i en fridfull miljö där de frodas och hör hemma. Här syns havsörnen segla i den himmelsblå skyn medan rådjuren försiktigt betar nere på åkarna. Kanske är dock det sällaste av dem alla när vi får se den första humlan susa förbi. Ett säkert vårtecken. Kanske blir det du som får se årets allra första?

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information och visning!

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Ljungby 24:1
Adress
Tollegatan 40
Postadress
38892 Ljungbyholm
Område
Ljungbyholm
Kommun
Kalmar
Boarea
196 m² (Areauppgifter enligt taxeringsinformationen)
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Tomtarea
3 702 m²
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Interiört

Vi parkerar bilen på garageuppfarten och promenerar uppför backen. Gruset knastrar under våra skor och ger oss den där varma känslan av att komma hem. Gången tar oss uppför ett par trappsteg och vidare i slingrande lopp runt husknuten. Sten byts mot trä och ett litet altandäck som för oss fram mot husets entré. Vi kliver in och välkomnas av ett härligt varmt klinkergolv och ett omedelbart ljusflöde som rör sig genom huset. Till vänster skymtar vi en beundransvärd takhöjd men vi sparar på det stora nöjet att få uppleva den till om en liten stund. Vi går istället till höger och hamnar i hemmets hjärta, köket. Här står vi nu i husets äldsta och ursprungliga del med ett vackert trägolv under fötterna. Här, ett fullutrustat kök med matplats i vinkel. Ljusflödet följer oss runt i rummet och medan vi hör vedspisen spraka i bakgrunden ser vi ut över böljande åkrar som snart är alldeles gula av raps.

Från köket tar vi oss vidare runt och hamnar i det lilla biblioteket. En plats där kunskap och förströelse vilar i bokhyllorna som ryms längs med väggarna. Här finns tid att såväl ta fasta på ordspråket ”kunskap är aldrig tung att bära” som att vila eller låta tankarna få löpa via bläcket ner på pappret. Ett rum som också enkelt kan göras om till ett sovrum vid behov.

Nu lämnar vi husets äldsta del, lite klokare och belåtnare tar vi oss vidare via den ljusa passagen in till husets tillbyggda och nya del. Här golvas vi direkt av en takhöjd som ger oss en närmast sakral känsla. Sju meter upp till nock och mitt i rummet en kamin som får stoltsera i all sin prakt och värme. Här utlovas gott om plats att vara kreativ med möblemanget. Ett rum som, om man önskar, ständigt kan vara i rörelse där nya miljöer kan skapas om och om igen. Från detta rum kan vi även ta oss ut på den stora altanen, där lavendeln försiktigt vajar i vinden och sprider sin väldoft.

Intill det stora rummet finns ett rymligt helkaklat badrum med både bubbelbadkar och dusch samt en tvättstuga där förvaringen och rymligheten är en realitet med en lång bänk, skåp och garderober. Dessutom en praktiskt klädkammare intill för att underlätta hanteringen.

Nu har det blivit dags att känna på takhöjden. Vi tar spiraltrappan upp till övre plan och här får vi äntligen blicka ut över det stora vardagsrummet. En angenäm vy och rymd som fångar vår uppmärksamhet från första stund.

Häruppe inryms en helt privat del med ett stort sovrum, givetvis golvvärme även här, samt ytterligare ett helkaklat badrum med dusch och en egen klädkammare. Från denna plats kan vi även ta oss upp på kallvinden.

Att bo omfamnad av naturen är att gå runt tomten och fylla sinnena med intryck. Tallkronor som dansar i vinden, en svalkande sjöbris som snuddar våra kinder och vildbin som surrar och slåss med fjärilarna om lavendeln. Att fylla själen med årstidernas vackra skiftningar och låta omgivningen varje dag te sig ett nytt uttryck är ett sätt att fylla våra hjärtan med liv.

Vi flanerar runt den 4000 kvadratmeter stora tomten, plockar ett par körsbär och doftar på de ljuvligt skira klätterrosorna. Vi rör oss förbi bastu och vedförråd som ligger placerat mot skogen i tomtens ena hörn. Plötsligt ser vi en gök flyga förbi i skogsbrynet, en fågel som så ofta hörs men inte syns. Vi inser med ens hur nära naturen vi faktiskt är här. Vi promenerar vidare förbi en anlagd damm och där samsas grodor, guldfiskar och fåglar som badar obehindrat i det lilla vattenfallet. En mötesplats för liv.

Vi går vidare mot tomtens östra del där vi finner en vinterbonad gäststuga med pentry, sovrum och ett helkaklat badrum med dusch. Här inryms såväl gäster som det med fördel kan hyras ut. Utsikten är minst lika fantastisk här och vad vore väl en plats som denna utan en alldeles egen dansbana? Omgiven av väldoftande rhododendron med en klar siktlinje ut över åkrarna är det äntligen dags för vals. Till ljudet av den sjungande koltrasten medan solen sakta sänker sig i väst, uppenbarar sig solnedgången samtidigt som Taube hörs på grammofonen. Vilken ynnest och glädje att få känna och uppleva en plats precis som den här.

Byggnadstyp
1-plan med loft
Byggnadsår
1924
Fasad
Träpanel
Stomme
Trä
Fönster
3-glasfönster isoler samt 2-glasfönster
Tak
Betongpannor
Grund
Torpargrund, källare samt betongplatta på mark
Uppvärmning
Luft-/vattenvärmepump
Vatten/avlopp
Enskilt vatten, Enskilt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Renovering
Lillhuset byggdes 2007
Äldre del av huset renoverades mellan åren 2009-2010
Tillbyggnad uppfördes mellan åren 2010-2014
Takomläggning utfördes 2013-2014
Garage byggdes 2018
Solpaneler monterades 2020
Ytskikt har renoverats löpande
Övriga byggnader/utrymmen
Gästhus
Två garage
Bastu/relax
Vedbod (som kan göras om till ett garage)
Övrigt
Nuvarande ägare sedan 2007
Bilplats
Två garage
TV/internet
Bredband: Fiber finns indraget.
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Status
Utförd (2024-03-04)
Primärtenergital
52 kWh/m2/år
Energiklass
B

Driftkostnader

Uppvärmning
4 000 kr /år
Vatten/avlopp
1 213 kr /år
Renhållning
1 076 kr /år
Försäkring
7 582 kr /år
Summa
13 871 kr /år
(fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)
I kostnaden för uppvärmning ingår även kostnaden för el. Beräknad årsförbrukning 7502 kWh. Sedan solpaneler installerades har även ca 6200 kWh/år kunnat säljas vilket givit väldigt förmånliga energikostnader. Då fastigheten har enskilt vatten- och avlopp sker slamtömning en gång/år och kostnaden för vatten- och avlopp avser det.

Ekonomi

Taxeringsvärde:
2 667 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår:
1996
Byggnadsvärde:
2 308 000 kr
Markvärde:
359 000 kr
Skatt/avgift:
9 525 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 8 st pantbrev om sammanlagt 436 000 kr.

Servitut/ Planbestämmelser

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Kalmar Bottorp GA:6 ändamål: Vägar

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]